luni, 8 aprilie 2019

Vasile Ivașca. Metode, principii, materiale necesare în practicarea Asane-lor. Hatha Yoga. Reverirea, Meditația, Atenția și Concentrarea necesare în Metodele Yoghine ca Pratyahara, Dharana și Dhyana. Prima Parte.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Marile Zeițe; Mahalakshmi, Parvati cu Zeu Ganesha copil, Sarasvati și Padama.

Mare Zeu Vasile, Vasile cu Marea Zeiță Parvati și Zeul Ganesha copil.

Am introdus o nouă lecție în cadrul Yogi Noastre și Zeificări Yoghinilor Superiori. În această lecție am căutat să mai clarifice ce materiale, ce metode sunt necesare în practicarea asane-lor și Pranayamei. Am introdus un nou concept mental și anume „Disciplina Yoghină. În acest caz am arătat, ce este, cum poate fi realizată, ce benefici vom obține de la ea. Am introdus o nouă etapă în Yoga și anume AccelerareaCurenților Mamei Kundalini și a Pranei Shakti.

Aceasta este o lecție de clarificări, cum vreau Euexecutăm asane-le și Pranayama. Ce greutăți vom întâmpina? Și cum să luptăm împotriva blocajelor corpului subtil. Fără această pregătire este greu să putem avansa în asane și pranayama. Toate aceste metode vor fi necesare în accelerarea Pranei și curenților Mamei Kundalini pe Curele Pranice 1 și 2. Despre „Disciplina Yoghină pot afirmatrebuie să fie însușită. Când făceam Yoga pe Dealul cu Vii de la Josani, Eu stăteam 4 ore în posturile jumătate Lotus sau diamantului. În mentalul Meu erau multe gânduri de genul: să mă joc cu copii, să lucrezcâștig bani, să umblu după iubirea domnișoarelor. Dar am căutatelimin din mentalul Meu, a rămas un singur gândfiu Mare Zeu și nimic altceva. Mai mult am spus și ceva despre negativități: ce sunt, cum se manifestă, ce boli produc corpului, etc.
Asana este cel de-a șaptea etapă a Yogi Noastre. Acest sistem yoghin și Zeiesc, în cadrul definiților umane, Eu îl numesc Yoga. Deci Yoga în cazul Meu înseamnă cunoașterea funcționări corpului subtil atât teoretic cât și practic. Și în al doilea rând, Yoga Noastră înseamnă cunoașterea și iubirea Zeilor. Toate acestea duce la Eliberareaființelor umane din Samsara(transmigrația ființelor umane în manifestare) și în al doilea rând poate duce și la „Zeificare.” Așa cum am spus la lecțiile precedentă, primele patru etape în Yoga Noastră sunt: 1. Însușirea noțiunilor despre Yoga și scopurile sale; 2. Tati Shiva, Mami Kundalini, Marii Zeii, Zeii Medii și Zeii Inferiori sunt cei care conduc și fac această creație; 3. Însușirea noțiunilor despre funcționarea Corpul Subtil și mai ales a învelișului de Pranayama; 4. Cunoașterea vieților și metodelor Marilor Yoghini ai Indiei și cunoașterea Marilor Doctrine Yoghine și Religioase Indiene. Aceste prime patru etape, sunt obligatorii dacă dumneavoastră vreți să vă eliberați în paradisul Yogi Noastre. Următoarele etape sunt: 5.Yama, 6. Nyama, 7. Asane-le(asanas) și 8. Pranayama. 9. Accelerarea Pranei pe canalele subtile.
Acest punct 9 este o etapă Nouă în Yoga Nostră, pe care Eu l-am practicat între ani 1975 și 6 iulie 1990. După 6 iulie a anului 1990 Eu practic Accelerarea Pranei Shakti pe cele 360 de mii de canale subtile. La care se adaugă și Curenților Mari Zeițe Kundalini care sunt accelerați pe canalele subtile de la 360 de mii la 1080 de mii.
O primă concluzie. Yoga Nostră și Zeificarea Yoghinilor Superiori se deosebește clar de Yoga Indiană. Yoga Indiană înseamnă unire între diferite părți contrarea ale creației. Deci Yoga Noastră înseamnă în primul rând: 1. Cunoaștere teoretică a procedeelor yoghine; 2. Cunoașterea prin practicare a procedeelor yoghine; 3. Yoga Noastră însemnă însușire „Disciplinei Yoghine” și practicarea acestei discipline în orice moment. 4. Un Yoghin trebuiemanifeste un comportament deosebit și superior ființelor umane. 5. Un yoghin nu îi este permis, să se amestece în vâltoarea creație, El trebuiestea totdeauna retras. 6. Și după aceia obținerea eliberări într-un paradis superior. 7. Și apoi obținere puterilor Yoghine.
Eu am stat toată viața retras, nu participam la discuții umane și nu căutam să mă remarc, eram tot dea-una spre codă. Despre mine colegi spuneausunt un Propagandist Comunist și Eu nu știu ce se petrece în Jurul Meu. Adică trebuieintrați în acea stare în care sunteți rupt de mediul înconjurător. Nu este obligatoriu să trăiți în „Jungla Indiană,” trebuie să trăiți în mijlocul oamenilor, dar să fiți în Starea de Izolare perfectă față de Ei. Iar femeile și domnișoarele să vă spună, nici odată în apartamentul tău, nici o femeie nu își va usca Rochia. Sunt multe de spus, dar însușireaDisciplinei Yoghine” este obligatorie.   


Prezentarea asane-lor și a Hatha Yoga.

Asane-le sunt cea 7 etapă a Yogi Noastre. Dacă dumneavoastră nu veți căuta să vă însușiți primele șase etape cu greu veți face față în efectuarea asane-lor. Da s-ar putea să fiți un bun gimnast sau sportiv și veți practica așa numita Hatha Yoga și veți ziceaceasta e Yoga. În acest caz vă considerați un Mare Yoghin. Eu în Yoga Noastră nu voi considera acești gimnaști niciodată yoghini, ci numai și numai gimnaști. Care au furat procedeele yoghine și acum fac pe falșii yoghini. Am avut mulții colegi care au practicat gimnastică, dar Eu nu am fost prieten cu ei. Nu mă vedeți în poze cu gimnaști. Trec pe lângă o sală de spot ca pe lângă o clădire obișnuită. Uni din acești gimnaști execută asane-le mult mai bine ca Mine. Dar ei țin postura 2 sau 3 minute. De la bun început v-am spus motto-ulIUBIȚI MARII ZEI CĂ ȘI EI VĂ VOR IUBI.
Hatha Yoga. Este unirea celor două etape Asana și Pranayama într-o singură etapă. În aceste lecții, Eu voi descrie mai amănunțit, numai acele asane care le voi considera mai ușor de executat și au o dificultate mai redusă. Nu mă interesează nici fachirismul și nici circul. Ce vreau să vă mai spun? Că mai toți Mari Yoghini în frunte cu Patanjali Maharshi susținpracticare Asane-lor, nu ar trebui să se facă numai după ce dumneavoastră v-ați însușit foarte bine Yama și Nyama. În Yoga Noastră acest deziderat îl consider depășit, pentru faptuldumneavoastră nu practicați yoga în Ashram. Dumneavoastră lucrați și veniți obosiți de la muncă, după ce mâncați și vă așezați întins pe pat, ca mâncarea să se digereze, într-un timp scurt puteți începe practica yoga.
Șă vă dau exemplu viața mea. Așa cum am arătat în lecțiile trecute, Eu am spus că am făcut liceul și facultatea la seral. În acest sens mă sculam la ora cinci și douăzeci de minute, după mâncare plecam la serviciu, la ora șase și douăzeci de minute. După ce ieșeam de la serviciu pe la ora 15 și douăzeci de minute, plecam la cantinăservesc masa, iar la ora 16 și zece minute ajungeam acasă. Dacă nu eram obosit, mă mai pregăteam pentru școală, iar dacă eram obosit îmi puneam cărțile în geantă și plecam la școală, iar la ora 17 începeau lecțiile. Când învățam, după terminarea orei, în pauză, timp de zece minute Eu îmi însușeam lecția. La ora 21 fără zece minute se termina școala și plecam să fac cumpărături, iar la ora 22 ajungeam acasă, după ce mâncam se făcea ora 22 și treizeci de minute. După aceia obositculcam și de puține ori am făcut yoga. În acele timpuri se lucra sâmbăta, dar la școală eram liber. Astfel că sâmbăta și duminica îmi făceam lecțiile pentru școală, iar în timpul rămas practicam yoga.
O dată cu începerea vacanței de vară și până la începerea școli Eu practicam între două ore și trei ore pe zi yoga. S-ar putea ca mulți dintre dumneavoastră să aibă condiții asemănătoare cu ale mele și să fiți nevoiți la diferite eforturi suplimentare. Dar așa e, cum am mai spusYoga Noastrăeste binecuvântată cu un Paradis propriu de către Tati Shiva (Brahman), Mami Kundalini, Mari Zeii, Zeul Ganesha și ceilalți Zeii și Zeițe. Dar pentru a beneficia de această binecuvântare trebui să Iubiți acești Mari Zeii, așa cum îi Iubesc Eu.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Tati Shiva și Mami Parvati.


Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Savasana.


Asane-le și practicarea lor.

Practicarea asane-lor(posturi fizice) este de o importanță vitală, în Yoga Noastră și Zeificarea Yoghinilor Superiori. Cu toate că practica poate fi considerată la început ca fiind obositoare, chinuitoare, dureroasă și poate să-ți producă diferite dezechilibre în corpul fizic. În anul 1973 în România Comunistă a apărut prima carte de Yoga. Pe care Eu am cumpărat-o și am practicat-o din anul 1975 și până în
prezent timp de două ore pe zi. Această carte conținea sistemul de hatha yoga pe care vil prezint pe scurt, în rândurile următoare.
Hatha Yoga. În acest caz „Haeste energia solară, simbolizată cu semnul plus și reprezintă partea dreaptă a corpului uman. Iar „Tha” este energia lunară, simbolizată cu semnul minus și reprezintă partea stângă a corpului uman. Iar cuvântul „Hatha” înseamnă unirea dintre aceste două energii. Acest sistem de yoga cuprinde trei părți: 1. Asana(asane), 2. Pranayama(respirația), 3. Concentrarea. În acest caz hatha yoga se bazează pe controlul respirației, al pozițiilor corpului, precum și al concentrării mentale asupra lor. În acest mod hatha yoga se folosește mult în sport. Se folosește în tote disciplinele sportive fiind indispensabilă sportivului. Cum? 1. Sportivul trebuie să aibă un control al respirației în orice moment. 2. Sportivul trebuie să aibă un control corporal în orice poziție. 3. Sportivul trebuieaibă o concentrare perfectă pe exercițiul de gimnastică pe carel execută.
Concluzie la Hatha Yoga de Mare Zeu Vasile, Vasile. Da am practicat această Hatha Yoga din anul 1975 până în anul 1990. Așa vă zic în lecțiile care urmează că în luna martie a anului 1990 am trecut la efectuarea lui Pranayama timp de 3 ore pe zi. Azi când fac bilanțul lui Hatha Yoga din această perioadă zic: Eu zic că a fost bună, nu am avut altă yogă de făcut. Și decât nimic, Eu am avut un cadru organizat și disciplinat unde Eu efectuam Yoga. Această Hatha Yoga am efectuat-o cu iubire și dragoste, nu am râs de ea și nu mi-am bătut joc de ea. Dar aici am adăugat Morala Creștină, Dumnezeu, Hristos, Duhul Sfânt, Arhangheli și Apostoli.

Respirația în cadrul Yogi Noastre.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Marele Zeu Ganesha.


Profesori de sport ce spun? Mare Zeu Vasile, Vasile ce spune despre Gimnastică?

De ce spune Mare Zeu Vasile, Vasile că nu e permis în Yoga Noastră Practicarea Gimnastici? Dacă dumneavoastră veți practica yoga ca o gimnastică, fără Zeii, nu veți dobândi decât foarte puțin de la această practică. Gimnastica are Disciplina Ei de execuție și control, care se deosebește radical față de Disciplina Yoghină. La gimnastică dacă faceți diferite exerciții ca, la bârnă, inele, paralele egale și inegale, etc, dacă sunteți ne-atent puteți cădea și rupe gâtul sau un picior sau mână. Eu stăteam patru ore pe Dealul cu Vii de la Josani în postura jumătate Lotus sau diamantului și nu mi-se întâmpla ceva rău.
În continuare vă voi arăta ce spun profesori de sport despre hatha yoga, între fizic și mental (psihic) există o unitate. Dacă se rupe acest echilibru, întreg organismul suferă, iar dacă echilibrul se menține, organismul se caracterizează printr-o stare bună de sănătate.
Anumite boli sunt expresia unei perturbări fizice, ale aparatului respirator, circulator și digestiv, etc. Bolile sunt transmise sistemului nervos central prin intermediul sistemului nervos vegetativ. Unele dereglări mentale (psihice), sunt și ele transmise organelor, care în consecință, suferă modificări funcționale. În acest caz ca un rezumat avem cunoscutul proverb latin minte sănătoasă în corp sănătos. În acest caz profesorii de sport, ne mai spun, din experiența lor, că cei care se dedică exclusiv unei activități intelectuale sunt mai slab dezvoltați și mai sensibili din punct de vedere fizic. Corpul fiind lipsit de rezistență fizică necesară. Contractează cu ușurință diferite boli, care cu ușurință se răsfrâng negativ asupra stări mentale a dumneavoastră. Iar dacă se face mult sport organismul va fi vlăguit și se va îmbolnăvi.
Pentru a înțelege mai bine legătura strânsă ce există între diferite stări mentale și organele interne. Voi da câteva exemple: se știe că formarea calculilor renali sau biliari este determinată, printre altele și de prelungire stări de tensiune nervoasă. Tracasările și frica produc dereglări intestinale. O surescitare permanentă pregătește drumul spre tulburări cardiace. Insatisfacțiile prelungite fac să apară gastrite și chiar ulcerul. S-au semnalat chiar și cazuri de oprire a ciclului menstrual în stări prelungite de frică. Astfel prin practicare zilnică a exerciților fizice sau pozițiilor din hatha yoga, ajutăm organismul să-și mențină echilibrul normal.

Columna lui Traian din Roma. Simbolul formări poporului Român.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Bagavan Vishnu.


Punctul șapte Asane în Yoga.

Să vorbesc despre punctul șapte Asane în Yoga. În acest sens avem un număr impresionant de asane(poziții sau posturi). Conform tradițiilor Indiene avem 100000 de asane, care poartă un nume care caracterizează forma asane-i respective. Astfel avem 84 de asane fundamentale, dintre care 33 de asane sunt de bază, utilizate de foarte mulți yoghini. Spre deosebire de exercițiile fizice, asane-le nu sunt niciodată executate rapid, nu apare elementul competitiv. Și de aici rezultă că nu necesită mult efort fizic, ca în cazul sportului. Care cere un efort mare, multă putere și foarte obositor.
După poziția corpului față de podea avem 4 poziții: stând, așezat, culcat și capul în jos. Astfel printr-o asană se înțelege menținerea corpului într-o anumită postură, o perioadă fixă de timp sau cât poate yoghinul să o mențină. Asana(postura) are următoarele părții: 1. Poziția de plecare; 2. Menținerea poziției propriu-zise; 3. Revenire în poziția inițială.
Pentru a putea practica și a avea succes în yoga trebuiavem un regim alimentar specific yoghinilor. În acest sens dacă nu vom avea multe calorii în corp, nu vom putea menține asane-le mult timp și vom obosi repede. După ce am mâncat, conform cu punctul 9 de la Nyama, unde am spustrebuie se mănânce puțin și curat. Astfel încât cea de a patra parte a stomacului să fie goală. Se așteaptă ca hrana să se dig-ere și numai după patruzeci și cinci de minute, puteți începe yoga. Eu vă recomandstați pe pat în postura Savasana. Vezi planșa 12 . Zeii. În acest sens pentru eliminare completă și rapidă a rezidurilor provocate de metabolism veți învăța diferite asane ca Vatai asana. Și pentru funcționarea corectă a sistemului nervos, sistemului digestiv și sistemului circulator veți învăța diferite asane.


Respirația în Yoga. Cele trei tipuri de Respirație.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Bagavan Brahma.


Concentrarea.

Să mai spunem ceva despre „Concentrarea, în timpul practicări asane-lor și Pranayamei, se știe că fără un control mental, nu este posibil să se efectueze aceste practicii yoghine. Vezi Planșa 11. Zeii. Voi da într-un tabel dinamica concentrării în scoarța cerebrală.



Nr.
Tipul de activitate mentală.
Scoarța în activitate
Scoarța inhibată(oprire)
1
REVERIE
Zone foarte întinse
Inhibiție minimă
2
MEDITAȚIE
Zone întinse
Inhibiție mică
3
ATENȚIE
Zone restrânse
Inhibiție mare
4
CONCENTRARE
Punct unic
Inhibiție foarte mare

Salutul Soarelui.

Corpul subtil, elementele subtile și bija mantre-le lor. Asane și respirația în Yoga

Ce se înțelege prin concentrare?

Se știe că în timpul concentrării, numai o mică zonă a scoarței cerebrale este solicitată. Exemplu, când cineva se concentrează asupra unei studiu sau scrie la calculator, el nu mai aude nimic din ce se petrece în jurul lui. Dacă sistemul nervos primește un mesaj din exterior(sună cineva la ușă), se declanșează două reacții.
a). Canalizarea mesajului spre centrii nervoși direct interesați și excitarea anumitor zone ale scoarței cerebrale.
b). Inhibarea centrilor nervoși care nu nimic comun cu mesajul.
Dharana sau Concentrarea atenției, înseamnă fixarea tuturor gândurilor. În acest fel se produce exteriorizarea eforturilor, se citește pe față persoanei respective acest fapt. Această fixare poate fi orientată asupra unui motiv „unicsau o problemă grea, sau o acțiune motrică, etc. În cazul relatat, spunemzonele din scoarța cerebrală excitate sunt maireduse,” iar cele de inhibiție, vor fi mai „extinse.” Acest fenomen explică de ce în timpul concentrării omul nu mai reacționează la nimic, din ce se întâmplă în jurul său. În acest caz spunem că zonele inhibate ale scoarței cerebrale sunt incapabileprimească și alte mesaje. La polul opus al concentrări se găsește Reveria, care este visarea cu ochi deschiși. În cazul acestui fenomen, scoarța cerebrală nu este excitată de nici un mesaj anume. Subiectul este pur și simplu un spectator. În reverie, atenția nu se oprește la nici un punct precis, deși mesajele sunt foarte numeroase. Scoarța cerebrală primește toate excitațiile externe (memorie, stări organice etc), în timp ce inhibiția este „minimă.
Dhyana sau Meditația, nu trebuie confundată cu concentrarea gândirii asupra unui anumit subiect sau obiect, ci asupra unei teme mai generale. În acest caz o mare parte a scoarța cerebrală fiind în activitate, ideile se desfășoară ușor și sunt generalizate fără efort. Înmeditației” spunem că gândirea cuprinde, foarte multe lucruri, acest fenomen făcându-se : cu ușurință, cu un grad de receptivitate și luciditate maximă. Deci meditația reprezintă nivelul cel mai înalt al gândirii umane, concretizată într-o gândire lucidă și plină de esență. În acest caz, inhibiția este mică, deci cea mai redusă. Despre concentrare atenției putem afirma că este o acțiuneobositoare,” deoarece centrii nervoși din scoarța cerebrală sunt supuși unei puternice excitații și obosesc repede. În acest caz spunemsuntem obligațifacem o alternare( o schimbare) a activității intelectuale, cu activitatea fizică, care va duce la excitarea altor centrii nervoși din scoarța cerebrală.
Concluzie la cele discutate. Despre inhibiția, pot spune că cuprinde centrii care au lucrat și are rolul de refacerea rapidă a acestor capacități. Acest fapt se mai întâmplă în cazul odihnei active. În cazul în care noi vom face o alternare activității intelectuale, cu activitatea fizică, vom putea mări concentrarea atenției. Această prelungire poate fi de la câteva secunde până la câteva ore, fără obosirea sistemului nervos). Totuși în cadrul asane-lor care le practicăm în Yoga Noastră, această rezistență în timp a concentrări pe asană se va obține gradat, fără practicarea exerciților fizice.


Mare Zeu Vasile, Vasile în Starea de Beakunva.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Marea Zeiță Durga.

Recomandări în practicarea Asane-lor.

Nr
Recomandare
1
Pentru ați însuși asana, citește despre modul cum se execută, despre locul unde trebuie să fie concentrată atenția, la „efecte” și la ce folosește asana. Dacă ai o poză a asane-i o vizualizezi.
2
Totuși s-ar putea ca în timpul execuției posturi și în timpul păstrări ei, să apară dureri fizice foarte puternice, se întrerupe asana respectivă. Veți căuta locul cu durerea, care poate fi în articulația gleznei, în articulația genunchiului, în articulația coxofemurală, în articulația coloanei vertebrale cu cutia craniană, în centura pelviană, în centura scapulară, în coloana vertebrală sau generalizată în tot sistemul osos. Aceste dureri mai pot fi în diferite chakre sau diferite organe. În acest sens veți merge la medicul de familie să vă trimită la un specialist, pentru a primi tratamentul adecvat. Dacă durerea persistă nu mai faceți asana respectivă.
3
Acele posturi care sunt în poze, sunt executate de persoane care nu au obturații ale principiului Vata în corp sau nu au cristale de calciu depuse în articulații. Nu vă descurajați nu ați văzut nici un mare gimnast devenind Mare Yoghin.
4
În acest caz nu fii grăbit să devii mare yoghin,nu fii grăbit să ai Mari puteri Yoghine, nu fii grăbit să manifești în public aceste puteri. Consideră gloria umană ca ceva trecător și care nu îți va ridica cu nimic nivelul yoghin.
5
Așa cum am specificat mai înainte, toate mișcările corpului vor fi lente, iar aceste mișcări vor fi sincronizate cu respirația.
6
Respirația compusă din: inspirație-reținerea aerului-expirație vor fi lente și se va căuta ca aerul ieșit din corp să nu depășească 12 grosimi de degete(dvadasanta).
7
La începutul practici Asane-lor se va face o închinare în fața lui Tati Shiva(Namaste), Vezi Figura 13. Zeii. Mamei Kundalini, Zeului Ganesha și celorlalți Mari Zeii și îi veți ruga să vă dea o practică bună fără dureri și să puteți menține pozițiile. Vă rog să nu fiți rușinoși să cereți, pentru că aceste cereri fac parte integrantă din Yoga Noastră. În acest caz rușinea dumneavoastră se consideră o faptă negativă(păcat), pentru că ați avut dreptul și nu ați vrut să beneficiați de acest drept.
8
Dacă veți practica poziții răsturnate(cu capul în jos) veți cere lui Tati Shiva(Brahman), Mamei Kundalini, Zeului Ganesha și celorlalți Mari Zeii să vă ofere protecție să nu vi se rupă o venă, un organ fizic
,să nu întrați într-o dereglare mentală.
9
În asane yoghinul mai poate să execute manasika Japa cu mantra Zeități alese sau cu mantra pe chakra unde are atenția concentrată.
10
V-aș mai recomanda ceva, să aveți răbdare(vairagya) foarte mare, s-ar putea ca în prima întrupare să nu obțineți decât un merit yoghin. Dacă vreți să aveți „Funcții Mari” în acest Univers vă rog să continuați, iar dacă sunteți un om fără voință, veți merge mai încet.

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Vataiasana.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Tati Shiva, Bagavan Vishnu,  Zeul Ganesha. Și Marile Zeițe: Mahalakshmi și Sarasvati. 

Asane mai importante. Savasana refacerea după oboseală.

Lămuriri mai clare. Si acum să mai zic ceva despre Asane, de la bun început vreau să vă spunEu am practica toate asane-le mai importante. Acestea sunt Jumătate Lotus, Diamantul, Bhadrasana, Lumânarea, Viparita Karana Mudra, etc. Eu am menținut postura atât timp cât m-am simțit confortabil. Eu nu am practicat activitate fizică cu alternare de activitate intelectuală. Dacă stau la calculator 4 ore în postura jumătate Lotus, mă duc și stau pe pat în postura Savasana timp de Jumătate de oră. Vezi figura 12. Zeii. Când jucam șah de performanță, după ce efectuam mișcare, mergeam să mă plimb, până adversarul făcea mutarea. În acest caz Eu reveneam complet refăcut pentru mutarea următoare. Aici este o problemă, dacă adversaru e mai bun ca mine și face o mutare foarte bună, atunci există mai multe posibilități. 1. Să caut să analizez tote variantele posibile, să îmi storc creierul la maximul până mă doare. 2. Eu zicrenunțați jucați cu jucători mai puternici ca dumneavoastră. Da când lucram la proiectări, după ce oboseam căutamstau liniștit, beau o cafea, să îmi liniștesc sistemul nervos. Totuși Eu în Yoga am practicat numai Savasana și o recomand și pentru dumneavoastră.
Pielea de Căprioară. Mai în toate cărțile Indiene se spune că execuția asane-lor să se facă pe o piele de căprioară, iarbă de Kusa, iar la noi sunt cei care vând pături speciale pentru practicarea asane-lor. De ce trebuie aceste lucruri, dacă stați pe o piele de căprioară toată energia vibratorie rămâne pe piele și dumneavoastrăscăldați în această vibrație pranică. În acest caz pielea se va comporta ca un puternic izolator față de podea, fiind cel mai bun izolator față de scurgerea energiei pranice. Eu nu am cumpărat nimic deosebit, decât peste covor am pus o pătură groasă, acest mod vă recomand și dumneavoastră. Pătura Mea se vede în poză.

Mare Zeu Vasile, Vasile la terminarea Liceului seral în anul 1971.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Tati Shiva și Zeii Medii.


Negativități în Yoga Noastră

Eu folosesc curent cuvântul Negativități, dar nu am explicat în totalitate ce înțeleg Eu Prin acest cuvânt. Și în paragrafele următoare vă voi prezenta trei tipuri de astfel de negativități. Și acestea sunt: Microbi, bacterii și virușii. Dar mai sunt și alte negativități care produc posedări de persoane. În acest caz avem o persoană care este posedată de aceste negativități și el caută să le plaseze altor persoane cu scopul de ai domina și subjuga. Eu am căutat numaivă arat o informare despre aceste negativități, nu sunt medic ca să le descriu în detaliu, numai îmi pierd timpul cu ele. Totuși în cadrul blocajelor speciale vor fii lecții unde vor fi descrise în detaliu, cele două bacterii care mi-au produs moarte.
Microbi. Este un nume dat unor ființe vii unicelulare, microscopice, care trăiesc în sol, în apă, în aer, în corpul plantelor sau al animalelor. Și aceștia sunt agenți ai bolilor infecțioase, ai fermentațiilor, putrefacțiilor etc. În medicină termenul de microb este un termen uzual, sub care se înțelege de obicei o bacterie patogenă (care provoacă boli, infecții), în contrast cu un virus patogen.
Bacteriile sunt microorganisme procariote(unicelulare) și alcătuiesc domeniul Bacteria (sinonim Eu-bacteria). Prezintă de cele mai multe ori o lungime de câțiva micrometri, dar sunt foarte diverse din punct de vedere morfologic, regăsindu-se sub formă sferică, alungită sau spiralată (elicoidală). Bacteriile au fost printre primele forme de viață care au apărut pe Pământ, și sunt prezente în majoritatea habitatele lor existente. Se regăsesc în sol, apă, izvoare termale, deșeuri radioactive și mari adâncimi mari din scoarța terestră. Bacteriile trăiesc în relații de simbioză sau sunt uneori paraziți ai plantelor și animalelor. Uneori sunt mâncători de carne ca în Fascita Necrozantă. Într-un gram de sol se regăsesc aproximativ 40 milioane de celule bacteriene, iar într-un mililitru de apă dulcese regăsesc aproximativ 1 milion de celule bacteriene. Cel mai mare număr de bacterii se regăsește în flora intestinală și de asemenea un mare procent este reprezentat și de microflora pielii. Vasta majoritate de specii bacteriene care trăiesc în corpul uman sunt considerate ca fiind inofensive, datorită mecanismelor de apărare specifice organismului, precum este sistemului imunitar. Există și bacterii care sunt chiar benifice, în special cele ce aparțin florei intestinale. În ciuda acestui fapt, unele specii sunt patogene și, odată pătrunse în organism, produc diverse bolii infecțioase. Printre care se numără holera, sifilisul, antraxul, lepra și ciuma bubonică, etc. Cele mai comune patologii infecțioase bacteriene fatale sunt infecțiile respiratorii, tuberculoza fiind cauza de deces a aproximativ 2 milioane de persoane în fiecare an.
Virușii. În biologie, un virus este un agent patogen infra-microbian, invizibil la microscopul optic. Virușii nu are capacitatea de auto-reproducere, ci este multiplicat de celula parazitată. Virușii provoacă diverse boli infecțioase numite viroze. Virusurile reprezintă cea mai simplă formă de viață, acelulară, ocupând o poziție limitrofă între viu și ne-viu . Sunt considerate ființe vii , întrucât dispun de material genetic. Spre deosebire de celelalte forme de viață, nu consuma hrană și nu produc energie.

Mare Zeu Vasile, Vasile execută Pranayama alternativă pe o nară.

Tati Shiva și Dansul Cosmic al Domniei Sale.